Hidegen is fantasztikus

kurtoskalacs-recept-klub Hümmög a család? Unalmasnak ígérkezik a vasárnap délutáni program? Van itt valami, amivel megédesítheted a hümmögést! Almás mézes fahéjas kürtőskalács: Hidegen is fantasztikus!

almas-mezes-kurtoskalacs-receptKészíthetjük a kürtőskalácsot kedvenc receptünk szerint, de 1 kg lisztenkénti adagolással adjunk hozzá még:

1 db apró fogú reszelővel reszelt almát
1 csapott mokkás kanál örölt fahéjat
1 csapott evőkanál frissen darált diót
1 evőkanál hársmézet

Fontos, hogy ehhez pont annyi vizzel tegyunk bele kevesebbet a szokottnál (minden 1 kg liszthez értendöen), amennyi annak az almának a súlya, amit beleteszünk.

Csak akkor süssük meg, ha már minimum egy-másfél cm-re dagadt, és oldalanként elég vastag — minden másban az eredeti receptünk szerint járhatunk el.

 

Öntetet is készithetünk hozzá, ilyetén módon:

Fél kg tejcsokoládét olvasszunk fel gőz alatt, majd tegyünk hozzá két mokkáskanál vaniliáscukrot. Melegen öntsük rá, de azt javaslom, hidegen fogyasszuk a másik felét:
Egészen kiváló mindkét módon tálalva!

Amikor megsütöttük és kihült, hidegen vágjuk fel nagyon éles késsel 2 cm széles karikákra. Mártsuk a két szélét 5 mm magasan tálcára kiöntött csokiöntetbe, és azonnal hempergessük kókuszreszelékbe mindkét felét.

Tegyük a hütöbe 1 órára, nagyszerű hüvös délutáni csemege lesz belőle a családi hümmögéshez — jó étvágyat hozzá!

Ehhez az igazán ínyenc recepthez már csak egy jó gép kell, de azt bőven találsz az új katalógusunkban, csak kattints ide!