csak egy maradhat 

A vattacukorgép technológia megalkotása óta - mely még az ötvenes években a mi családunkban történt - számos modell látott napvilágot, de úgy tűnik, csak egy maradhat (mint a filmben, emlékszel!)...


Miért nem kell a változatos modellpaletta?

Mert ez a modell az összes többit megveri 300 darabos óránkénti teljesitményével, ahogy  minden egyéb tekintetben is. Csak egy példa: a cukorszálat felfelé adja, ezért sokkal könnyebb a formáját alakítani. 

miniturbovattacukorgepvideo

Így teljesen leálltunk a többi gép gyártásával, az idén már csak ezt a típust gyártottuk. Nem mintha a régebbi típusainkkal olyan nagy gond lenne: a 35-40 éves darabok is vígan ontják a vattacukrot, és temrelik a profitot a gazdájuknak. (Vajon hány százszor hozták vissza az árukat ez idő alatt?)

Ha szereted a retró hangulatot, és ragaszkodsz a régebbi évjáratokhoz, még van két 2017-ben gyártott modell a raktárban, félkész állapotban, amit még a tavalyi áron, 250 ezer forintért befejezünk Neked - de siess, mert ebben a pillanatban már tényleg csak kettő van.

Lehet, hogy ezért a 2017-es modellekről lemaradsz, de vígasztalódhatsz a 2018-as csúcsmodellel, ami 10 év garanciával nem sokkal többért, nettó 300 ezerért a Tiéd lehet (az ÁFA +27%).


Tippelj: mennyi idő alatt térül meg az ára?

Ha elég rutinos vagy, akkor Neked már nem kell magyarázni, hogy mindig a megtérülés az igazi kérdés, nem az ár - ezért térjünk a lényegre, lássuk:
 
1 vattacukor előállítási költségge 8-10 Ft, így 100 darabnál 800-1000 Ft a napi anyag rezsi - ki lehet bírni. Az árak itthon 350-550 Ft között mozognak, hogy hol állnak meg, az a helypénz és a konkurencia föggvénye. 100 vattacukor ekészítéséhez 2 kg cukor szükséges, és ha naponta mindössze csak ennyit használsz el, 450 Ft-os átlagáron 45 000 Ft-ot rakhatsz zsebre. Nem egészen 7 munkanap alatt kitermeled a 2018-as modell árát, és kevesebb mint 6 munkanap kell a 2017-es modell megtérüléséhez.

Egy jobb rendezvényen 5-600 vattacukrot is el tudsz adni, és akár 1 nap alatt visszajön a 2017-es verzió ára, de ha nagy átlagban ennek csak a tizedét sikerül árulni, 10 napnál akkor sem kell sokkal több.


Mi van még?

A kérdés jó, talán túl jó is: tényleg nehéz lenne elsorolni, mi minden van még (a mögöttünk álló 40-50 év a streetfood nemzetközi piacán nem múlt el nyomtalanul...), de azért kiemelnék egy igazán érdekes dolgot, ami kifejezetten ebbe a témába vág: Egyedi arculat kialakításában is kitűnő partnerek lehetünk, ha például úgy döntesz, hogy egy saját brand-edhez igazodó design triciklivel vágsz neki a tömegnek...

A szezon már tart, de sose késő belevágni - látod, napok alatt lesz nullszaldós a vállalkozásod, ami aztán - hála a majdnem nulla anyagköltségnek - már csak ontja a pénzt.

Ezt ne szalaszd el, hívj most, és beszéljünk meg egy személyes találkozót itt, a fóti bemutatótermünkben - Neked mikor lenne jó?
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.