kurtoskalacs-recept-klub Hümmög a család? Unalmasnak ígérkezik a vasárnap délutáni program? Van itt valami, amivel megédesítheted a hümmögést! Almás mézes fahéjas kürtőskalács: Hidegen is fantasztikus!

almas-mezes-kurtoskalacs-receptKészíthetjük a kürtőskalácsot kedvenc receptünk szerint, de 1 kg lisztenkénti adagolással adjunk hozzá még:

1 db apró fogú reszelővel reszelt almát
1 csapott mokkás kanál örölt fahéjat
1 csapott evőkanál frissen darált diót
1 evőkanál hársmézet

Fontos, hogy ehhez pont annyi vizzel tegyunk bele kevesebbet a szokottnál (minden 1 kg liszthez értendöen), amennyi annak az almának a súlya, amit beleteszünk.

Csak akkor süssük meg, ha már minimum egy-másfél cm-re dagadt, és oldalanként elég vastag — minden másban az eredeti receptünk szerint járhatunk el.

 

Öntetet is készithetünk hozzá, ilyetén módon:

Fél kg tejcsokoládét olvasszunk fel gőz alatt, majd tegyünk hozzá két mokkáskanál vaniliáscukrot. Melegen öntsük rá, de azt javaslom, hidegen fogyasszuk a másik felét:
Egészen kiváló mindkét módon tálalva!

Amikor megsütöttük és kihült, hidegen vágjuk fel nagyon éles késsel 2 cm széles karikákra. Mártsuk a két szélét 5 mm magasan tálcára kiöntött csokiöntetbe, és azonnal hempergessük kókuszreszelékbe mindkét felét.

Tegyük a hütöbe 1 órára, nagyszerű hüvös délutáni csemege lesz belőle a családi hümmögéshez — jó étvágyat hozzá!

Ehhez az igazán ínyenc recepthez már csak egy jó gép kell, de azt bőven találsz az új katalógusunkban, csak kattints ide!

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.