A Kürtőskalács Recept Klub heti ajánlata az aszalt szilvás-fahéjas kürtőskalács — fogadjátok, és süssétek nagy szeretettel!
Készíthetjük a kürtőskalácsot kedvenc receptünk szerint, de 1 kg lisztenkénti adagolással adjunk hozzá még:
10 dkg darált turmixolt aszalt szilvát
1 csapott mokkás kanál fahéjat
1 evőkanál mézet
Ehhez éppen annyi vizzel tegyünk bele kevesebbet a szokottnál (minden 1 kg liszthez értendően), amennyi annak az almának a súlya, amit beleteszünk.
Csak akkor süssük meg, ha már minimum egy-másfél cm-re dagadt, és oldalanként elég vastag — minden másban az eredeti kürtőskalács receptünk szerint járhatunk el.
Öntetet is készithetünk hozzá, ilyetén módon:
Fél kg tejcsokoládét olvasszunk fel gőz alatt, majd tegyünk hozzá két mokkáskanál vaniliáscukrot. Melegen öntsük rá, de azt javaslom, hidegen fogyasszuk a másik felét:
Egészen kiváló mindkét módon tálalva!
Amikor megsütöttük és kihült, hidegen vágjuk fel nagyon éles késsel 2 cm széles karikákra. Mártsuk a két szélét 5 mm magasan tálcára kiöntött csokiöntetbe, és azonnal hempergessük kókuszreszelékbe mindkét felét.
Tegyük a hütöbe 1 órára, jó étvágyat hozzá!