Felejtsd el, amit a szokványos standokon látsz! A kürtőskalácsban sokkal több lehetőség van, mint azt valaha gondoltad volna!
Íme, egy titkos recept…
…a málnás-mazsolás-mézes kürtőskalács különlegesség:
1 kg lisztenként tegyünk a tésztába 0,5-0,7 cl málna szörpöt, és 1 evőkanál mézet.
Tegyük ezt ízlésünk szerint, de itt is vegyük figyelembe, hogy a folyadék mennyiségével egyenértékűen hígul a tészta a málnaszörp és a méz hozzáadásával, tehát annyival kevesebb más folyadékot — vizet, tejet, stb. — használjunk!
Aprítsunk bele 5 dkg, előzőleg fél orán át tejben áztatott mazsolát is.
A színe kicsit rózsaszinű lesz, de ne lepődjünk meg, vágjuk el hosszában, és a belsejével felfelé tálaljuk: Így szépen megáll benne a puding!
(…Ami pudingporból egy botmixerrel 3 perc alatt könnyen elkészíthető, erre most nem térünk ki részletesebben.)
Jól mutat a vanilia pudingon, ha reszelünk rá egy kevés narancs vagy citromhéjat, és vékonyan megcsurgatjuk kis mézzel.
Érdekelne a többi titkos receptünk is?